Agrarisch werk

Al ruim 50 jaar houdt Loonbedrijf Plantinga zich bezig met agrarisch loonwerk voor, met name, melkveehouders in het gebied rondom Gerkesklooster-Stroobos. Onze werkzaamheden bestaan uit land klaar maken, ploegen, kilveren, zaaien, gewasbescherming, slootschonen, maaien, inkuilen van gras , bemestingswerkzaamheden, ronde balen persen en wikkelen. Ook grondverzet en sleufsilo’s maken doen we voor onze klanten. Hieronder vindt u een korte omschrijving van diverse werkzaamheden.

Rondebalenpersen
Loonbedrijf Plantinga staat al jaren lang bekend om hun specialiteit in het rondebalenpersen. Dit doen we met een 3-tal rondebalenpersen, 2x een deutz fahr pers met 3-d wikkelsysteem en een moderne Vicon Fastbale. Inmiddels kunnen wij de balen ook persen met foliebinding. Al onze persen zijn uitgevoerd met een optimale snij-inriching voor perfect gesneden rondebalen. Uiteraard kunnen wij ook het opruimen voor u verzorgen. Dit doen wij doormiddel van trekker en voorlader, voor bescherming van de zoden.


Kuilen
Inkuilen doen wij met een Pottinger Jumbo opraapwagen. Deze is voorzien van brede banden, voor een lage bodemdruk. Pottinger staat bekend om zijn perfecte snij-inrichting, zo zorgen wij dat uw gras perfect gesneden aan de bult komt.
Inrijden doen wij met een Ahlmann AZ 150 Shovel, met lange pennen en zwenkvoorziening en dubbele montering.

Landverbetering
Voor vernieuwing/egalisatie van uw grasland beschikken wij over moderne machines als een hakfrees, diverse kilverbakken, 3 schaars wentelploeg, een rotorkopeg en zaaimachinecombinatie. Daarnaast beschikken wij over een Vredo doorzaaimachine en kunnen wij ook perfect het doorzaaien verzorgen.

Bemestingswerkzaamheden
Zodenbemesten:
Door middel van onze zeer moderne recent aangeschafte 14 m3 duport tank met zuigarm, luchtdrukwisselsysteem, schuif-as en Slootsmid schijvenbemester, zorgen wij dat uw drijfmest perfect op het land wordt gebracht met een zo laag mogelijke bodemdruk.

Uitrijden van vaste mest:
Door middel van onze 14-tons Strautmann breedstrooier brengen wij de vaste mest in de door u gewenste hoeveelheid/dikte nauwkeurig over het land.